Applikationer & system
Vår utveckling omfattar native-appar (iPhone, iPad, Android), webbaserade appar för smart-phones, appar för sociala medier (Facebook, Twitter, bloggar m.m) eller webbportaler, där våra utvecklare är experter på PHP-programmering.
PHP-utveckling (Open Source)
Vårt utvecklingsteam är experter på open source-programvara så som Linux, Apache, PHP och MySQL (LAMP). Vi har också stor erfarenhet av att använda dessa komponenter i olika konfigurationer som t.ex. Windows, IIS, Oracle databaser med mera.
php
För utveckling av klientprogram samt layout och design har vi mycket stor kunskap och erfarenhet av HTML4/5, CSS2/3, Javascript, AJAX, jQuery. Vi kan bistå dig med konsulttjänster för enstaka insatser och längre projekt.

Det faktum att det finns väldigt många open source-projekt globalt som utnyttjar just Linux, Apache, PHP och MySQL gör också att det finns mycket funktioner och lösningar att ta del av och bygga vidare på. Detta tillsammans med våra egna bibliotek av funktioner och metoder gör det mycket lönsamt och smart.
Vi har även många års erfarenhet av utveckling för mobila enheter med både nativeappar och webbappar. Läs mer om mobila applikationer här »

Migrering till webbmiljö
I takt med snabbare webbteknik, nätverk och datorer kan affärs- och verksamhets-system på allvar mäta sig med traditionella client-server lösningar.
excel-cloud
Här finns mycket pengar att spara med Open Source. Många interna system som inte fungerar bra i organisationen, gamla förlegade program, Excel-dokument som inte delas vidare osv. Med en webbapplikation behövs ingen klientinstallation som i traditionella client/server lösningar. Alla kan komma åt affärssystemet via sin webbläsare.

Sociala medier (plugins)
Många sociala nätverk har blivit plattformar som möjliggör användande av mini-applikationer (plugins). Vi har genomfört flera projekt som inkluderar nya och innovativa integrationer med sociala media såsom Facebook och Twitter.
sociala-ikoner
Annonskampanjer och tävlingar
Vi har bland annat jobbat med projekt som omfattar företagssidor, tävlingar, rabattkuponger, applikationer som inkluderar bildhantering och tävlingsomgångar med röstning.
Bara Facebook har över 900 miljoner aktiva användare där du snabbt kan nå ut till en stor målgrupp, vare sig det gäller lokalt eller globalt.

Integration
Genom att koppla ihop din befintliga webbsida eller tjänst med olika plattformar kan du öka din räckvidd och förenkla för dina besökare. Vår erfarenhet sträcker sig allt från att bara automatisera så att dina nyheter även publiceras på sociala webbsidor till att integrera stora online-spel.

Plattformar
Vi har erfarenhet från de flesta sociala medier såsom Facebook, Twitter och Google+. Många nya kanaler dyker upp och de flesta erbjuder någon form av API:er samt integration så man kan arbeta mer effektivt. Med vår långa kunskap kan vi hjälpa er med både utveckling och rådgivning i de flesta kanaler.

Bloggsfären är fortfarande stor och WordPress det verktyg som ses som det mest använda publiceringsverktyget. I Sverige uppskattas att det finns ca 350 000 bloggare. Vi har gjort avancerade plugins- för WordPress och ser att det finns mycket att göra inom detta området när det gäller produktrekommendationer m.m via bloggare.

Vi är extra nyfikna på att hitta nya sätt att använda användargenererat innehåll och personliga rekommendationer i olika affärssammanhang.

WordPress för företag
Wordpress är världens mest använda publiceringsverktyg (CMS) med ca 45% (75 miljoner webbplatser) av marknaden och är dessutom kostnadsfritt.
wordpress-logo-simplified-rgb
Om WordPress
Det bygger på öppen källkod, är byggt med PHP och använder MySQL som databas. WordPress är ett mycket sökmotorvänligt publiceringsverktyg som dessutom är lätt att använda. Till WordPress finns idag ca 30.000 plugins med en mängd olika funktioner som kan installeras vid behov.

Vad vi kan göra med WordPress
Vi kan utveckla plugins och applikationer eller integrera er wordpress-sajt med externa system. Ni kanske vill komplettera er webbplats med e-handel, medlemstjänster, tävlingar, spel eller ta betalt för innehåll och tjänster. Med WordPress som CMS finns det oändliga möjligheter.

Mobila applikationer
Våra uppdragsgivare sysselsätter oss idag alltmer med mobila utredningar och utvecklingsuppdrag. Vi kan hjälpa till med allt från idé till teknisk strategi och utveckling i er satsning att synas i mobila enheter.
mobile-webinvest
Vår första mobila tjänst lanserades i samarbete med ATG och Svenska Spel 2005. Idag arbetar vi med utveckling mot mobila enheter så som Iphone, Ipad och Android men också med rena webbsidor anpassade för olika skärmstorlekar.

Vi får förfrågningar från företag som är ”sugna på en APP”. De kommer till oss med referens till någon applikation de provat eller sett hos kund eller konkurrent och många börjar med frågan om de skall ha en Iphone, Android eller webbapp.

Här är det viktigt att alltid börja med att fastställa målgrupp, affärsstrategi och därefter teknikval. Ibland kan det vara nödvändigt att utveckla för alla plattformar för att nå ut till dem man vill.

Vi kan integrera befintliga system med mobila lösningar.

mobilesite googleplay blackberry appstore